Tibatiba
rasa rajin nak buat cheesekut niee. First time tau buat. Hahaha. Rupanya tak
lah susah sangat buatnyeee tapi tak pasti lah pulak rasa nyeee acano kan ?
hehehe.
Ini
adalah resepi CHEESEKUT yang saya nak sharing-2 dari kawan saya.
BAHAN
A
250gm
cream cheese
Fresh
milk (6 – 7 sudu)
Susu
pekat manis (saya guna ¼
je, ikot kepada situkang buat jugak kalau nak maniss boleeh letak ½ )
BAHAN
B
Biskut
craker HUP SENG
Fresh
milk ( perlukan sikit jea untuk celup-celup)
maaf ye tuan-2, puan-2, akak-2, adek-2.
lupa nak buang tanda harga.
Langkah pertama kena buat :
Masukkan cream cheese, susu pekat,
fresh milk dalam mesin putar or nak guna blender pon boleh ajo . saya guna
blender jee. Blend sampai kembang tau tau, jangan terlalu pekat or terlalu cair
yea kengkawan.
Ready bekas nak letak biskut anda
yea. Celupkan biskut dalam fresh milk ( 1 saat je tau, jangan rendam sampai
lembik tau tau)
Susun biskut dalam bekas yang anda
rasa sesuai yea dan lapiskan dengan BAHAN A tadi yea. Ulang cara tadi sampai
BAHAN A habis.
Lepas siap semua. Cheesekut perlu
disimpan dalam peti sejuk untuk dapat kesedapan yang lebih UMMM.
Saya buat niee simple je, tade
hiasan dan topping bagai yea. Hihihi.
8 comments:
okey nanti nak try buat lah cheesekut ni.. hehe :p
Nicxe. :)
hai done follow sini.... lw sudi jum join group blog sy...blh tw update trbaru n mcm2 lg....
xad pksaan......this email https://www.facebook.com/groups/295129347296368/
kelab blogger hana(no more love u in my life) thanz
Eina Sakinah : bolehh aja teray nyee . dah jadi t kene share-2 sini sikit yea. huhuhu . (gurau saje)
Khair: thengkayuuu :)
okeyy for no more u in m life :)
rajinnya buat cheesekut!!hihihi
miamyra -- > hehehe , sesaja mencuba .
Post a Comment